Livet etter geomatikkstudiet

Vi i Atlas-redaksjonen var så heldige å få prata litt med selveste Jørgen Loe Kvalberg, som nå er ferdigutdannet med mastergrad innenfor Geomatikk. Her er hva han hadde å si om livet etter endt studie:

“Etter den gode bekymringsløse tida på Ås begynte jeg å jobbe i Geodata. En fremmed hverdag med rare ting som scrum, utnyttelsesgrad, godkjente timer, målsamtaler og strategimøter venta meg. Men også følelsen av å gjøre noe viktig, se at kunder blir fornøyde, og ikke minst vaffel hver fredag og lønningspils. Arbeidslivet er slettes ikke så verst, selv om gleden av en kald halvspist grå grandis er litt lavere nå enn før – og det tikker inn masse penger hver måned jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre med, nå som jeg ikke skal fylle opp et cashless to ganger i uka.

Geodata er et IT-selskap som utvikler geografiske informasjonssystemer. Vi er omtrent 120 ansatte og driver med for eksempel geografisk analyse, laserdata, satellittbilder og karttjenester. Mange jobber veldig variert. Vi driver med stort sett alt mulig innenfor GIS og geomatikk utenom helt tradisjonell landmåling. Jeg jobber i utviklingsavdelingen, og vi utvikler nettsider og apper som i større eller mindre grad har noe med GIS å gjøre. Eksempler på tjenester vi har levert det siste året er for eksempel http://norgeibilder.no/ og https://hoydedata.no. Jeg jobber for tiden i et team med 6 andre, hvor vi utvikler en løsning til en bredbåndsleverandør som gjør at de kan løse arbeidsoppgavene sine bedre ved hjelp av GIS.

Her koser Jørgen seg i USA! Et blinkskudd fra det elleville Trainee-programmet.

Første året hos Geodata er man en en del av et Trainee-program, men med fast ansettelse fra første dag. Det innebærer at man får mye kursing, et helt sjukt 6 ukers opphold i California og en veldig god mentorordning. Jeg har hatt det helt supert hittil og anbefaler alle som syns det høres spennende ut å søke. Vi har stillinger liggende ute her http://geodata.no/om-geodata/karriere/traineeprogram/, og der kan du også lese mer om traineeprogrammet og arbeidsoppgavene.”