Hvorfor geomatikk?

Se også våre lenker for mer informasjon om studiestart, geomatikk og Ås.

Geomatikk er arbeid med stedfestet informasjon. En geomatiker bruker koordinatdata til å visualisere, beregne og forutse. I denne prosessen involveres mye høyteknologisk moderne utstyr, som laserscannere, satelitter, radarer og gravimetere. Noen av fagfeltene innenfor geomatikk er landmåling, kartografi, fotogrammetri, geodesi, geografiske informasjonssystemer, hydrografi, fjernmåling, 3Dvisualisering, 3Ddesign, 3Dkart, satellittmålinger, navigasjon og geodesign. Forskjellige deler av disse fagfeltene brukes i mange bedrifter, fra små måle- og forskningsfirmaer og alle kommuner, til enorme multinasjonale konsern som Google og Fugro.

B-GEOM OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Vil du være sikret jobb når du er ferdig?
  • Vil du ha mulighet til å jobbe både teoretisk og praktisk, inne og ute?
  • Vil du ha landets mest spesialiserte utdanning innen fagfeltet?
  • Vil du bli ingeniør eller sivilingeniør?
  • Vil du ha mulighet til å ta tak i globale eller lokale klimaspørsmål?
  • Vil du ha mulighet til å jobbe i din kommune, eller over alt i verden?
  • Vil du ha mulighet til flotte og relevante sommerjobber fra første år?
  • Vil du ha mulighet til å jobbe for selskaper som  Statkraft, Forsvaret, Terratec, Multiconsult, Google, Geodata, Blom, Kartverket, NASA, Norsk Romsenter, Norsk Regnesentral, Kongsberg Defense, Equinor, Kongsberg Satelitte Service, Fugro, Geo Survey, Statens Vegvesen, Veidekke, Skanska og mange fler.

På Norges Miljø – og Biovitenskapelige Universitet, NMBU, på Ås kan du ta både bachelor – eller masterstudie i geomatikk, med relevante fag fra første uke. Dette er det eneste stedet i Norge du har denne muligheten, noe som betyr at du får flere relevante fag i løpet av studietiden. Behovet for geomatikkere er enorm, og alt for få utdannes, det betyr at du i praksis er garantert en god jobb. I tillegg er Ås et fantastisk sted å studere, les mer om det her.

Les mer om bacheloren
Les mer om masteren