Besøk hos TerraTec!

Onsdag 7. november besøkte geomatikkstudentene TerraTec Oslo, som holder til ved Vækerø. Det var et flott betongbygg som møtte første- til femteklassingene da de ankom kontorene. Først fikk de en omvisning av TerraTec-veteran og -gründer Erik Hagbø: Flotte og moderne rom var det flere av.

Studentene fikk deretter lunsj før de ble delt inn i fire grupper. Gruppene ble fordelt på fire poster, som etter hvert rullerte. Laserskanning, mobile mapping, SLAM, fotogrammetri, landmåling og modernisering er alle ord som godt beskriver postenes innhold. Postene var bemannet av godt erfarne og belærte geomatikere – mange hadde også bakgrunn fra NMBU.

Mette på god lærdom var så studentene sultne på mat. Hjemmelaget pizza og drikke, samt uformell samtale med TerraTec-ansatte, satte et koselig punktum på et veldig vellykket besøk hos TerraTec. Flere fikk lyst til å søke sommerjobb – om ikke også fastjobb – noe som bør anses som en suksess av begge parter.
Takk for et flott besøk, TerraTec!